alegria

Alegria

 

L’alegria és l’emoció positiva per excel·lència.

Fisiològicament, el símbol universal de l’alegria és el somriure. L’alegria té unes normes culturals d’expressió molt estrictes segons la cultura, que són adquirides durant el procés de socialització de la persona. Aquestes normes determinen en quins casos es pot expressar i en quins no.

Aquesta emoció s’origina en el moment d’atenuació d’una situació de malestar o en aconseguir alguna meta, encara que aquesta no sigui esperada.

Cognitivament, l’alegria provoca un caràcter integrador, jovial, i l’extraversió de la persona. A més, la relaxació i plaer que provoca aquesta emoció permet la reflexió optimista de fets que podrien provocar emocions negatives. La persona alegre te una major capacitat imaginativa i innovadora, és menys reflexiva i més aventurera a experimentar noves situacions. 

Hem de saber també que no tots els somriures són símbols d’alegria. El somriure Duchenne o autèntic és el que realment indica una situació d’alegria. Aquest somriure està caracteritzat per ser fisiològicament incontrolat degut a la seva total activació involuntària. Per altre part hi ha la resta de somriures que son activats voluntàriament, i que no expressen cap tipus d’emoció positiva, sinó que simplement son un gest de cordialitat o un amagament de les verdaderes emocions.  

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: