fastic1

Fàstic

 

El fàstic es la conseqüència a la presencia d’una cosa o situació que considerem desagradable o que ens repugna. Per tant, la situació en que es produeixi dependrà del lloc geogràfic, cultura, inclús pot variar segons la persona. Aquesta emoció moltes vegades es fa servir com a excusa per a actituds de caire xenòfob o racista.

Fisiològicament, provoca un augment de la freqüència cardíaca, de la freqüència respiratòria i de l’activitat gastrointestinal, i finalment, tensió muscular, sobretot a la part de la cara més pròxima a la boca.

 

Un clar exemple de una situació de fàstic es la intenció d’aquest anunci. Es tracta d’una campanya en contra de l’anorèxia que va fer la companyia tèxtil italiana No-l-ita. La imatge del fotògraf Oliviero Toscani, creador de diverses campanyes criticades per a la marca de roba i complements Benetton, és impactant i segueix el principi del refrany “una imatge val més que mil paraules”. El missatges és clar (“No anorèxia”) i impactant per al destinatari, que instintivament vol deixar de mirar la imatge per la repulsa que li provoca.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: