Por

 

La por es produeix en situacions d’inseguretat i descontrol de la situació. Es tracta d’un mitjà de supervivència del cos, que intenta allunyar-lo de possibles perills imminents, fet que diferencia aquesta emoció de la ansietat. La persona es troba en una situació de tensió, malestar i preocupació, que molts cops porta a un intens ús cerebral.

Fisiològicament, en cas de necessitat d’una acció defensiva, la freqüència cardíaca augmenta, en cas de que no fos necessària, la freqüència cardíaca disminueix i la persona queda en uns instants de paràlisi temporal. Altres efectes en tots els casos poden ser la baixada de temperatura corporal, dilatació pupil·lar, sequedat en la boca, etc. En casos extrems, la persona pot patir manifestacions gastrointestinals juntament amb paràlisi temporal, que pot arribar a provocar el defalliment de la persona.

Aquesta emoció normalment ve causada per una experiència prèvia que ens provoca aquesta inseguretat, o perquè prèviament hem tingut alguna situació de sorpresa (entesa com a emoció). Els nenes comencen a sentir por als 7 mesos de vida, i per tant es tracta d’una de les emocions primàries que abans descobrim els esser humans.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: